maanantai 7. tammikuuta 2013

Raikasta ja rapsakkaa



Lisää rapsakkuutta tähän salaattiin saa lisäämällä mukaan hyppysellisen suolapähkinöitä.


Käsi ylös kuka lupasi ja vannoi syövänsä tänä vuonna terveellisemmin, jne...

Täällä ei käsiä nouse, sillä ruokailutottumukset ovat suht ok tässä taloudessa. Edellä ollut tapaus Huberin kaltainen ulkoruokinnassa käynti on enemmänkin poikkeustapaus kuin jokapäiväistä ateriointia meille, varsinkin nyt kun ei enää aivan keskustan tuntumassa asuta.

Sen enempää paasaamatta ruokavalioista haluan jakaa tämän yllä nähdyn raikkaan salaatin reseptin teille. Itse en kyseistä reseptiä kehittänyt vaan ihan tuoreimmasta Yhteishyvästä tämän itämaisen greippi-broilerisalaatin ohjeen löysin. Linkin kautta pääsette tarkempiin ohjeisiin, tässä tarvittavat ainesosat:


  • n. 400 ohuita broilerinleikkeitä
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 greippiä tai verigreippiä
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1/2 dl suolapähkinöitä (näitä ei meiltä kaapista löytynyt...)
Kastikkeeseen:
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl ruokosokeria (käytin itse fariinisokeria...)
  • 1 rkl limetinmehua
  • 2 rkl öljyä

Greipin lohkojen veistely on aika piiperrystä, mutta kyllä vaivan arvoista. Salaatinkastikkeeseen tykästyin niin että sitä varmasti kokeilen muidenkin salaattien kanssa.


Jos teillä on hyviä salaattireseptejä takataskussa niin otan mielelläni uusia ohjeita vastaan. 
Välillä sitä nimittäittäin vain kangistuu kaavoihinsa ja tekee niitä samoja safkoja vaan uudestaan ja uudestaa.
Tosin joulutonttu toi meille Safkaa -kirjan, ja sitä hieman selailleena jo aika moni resepti houkuttaa kokeilemaan.

Näillä eväillä toivottelenkin oikein reipasta ja raikasta viikkoa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.