maanantai 17. syyskuuta 2012

Kunnon leipä tiellä pitää

Viime perjantaina korkkasin uuden (siis meille uuden, mutta muuten vanhan) keittiön tekemällä saaristolaisleipää. Suuri kiitos Glorian Ruoka & Viini -lehdelle loistavasta reseptistä joka ei voisi olla helpompi!!!
"Vaikein vaihe" on piimän lämmittäminen kädenlämpöiseksi ja tuorehiivan sekoittaminen siihen. Sitten ei tarvikaan tehdä muuta kun sekoittaa mukaan loput ainekset ja kevyesti sekoittaa tasaiseksi massaksi. Leipominen ei voisi olla helpompaa.
Kaiken parasta tässä helppoakin helpommassa leivonnassa on lopputuloksena kohottamisen ja paistamisen jälkeen valmistunut huippuhyvä leipä, jonka maku vain paranee parin päivän päästä jos malttaa olla syömästä sitä kaikkea heti...

Tässä ollaan jo aika pitkällä leipomisessa. Taikina on valmis vuokiin jaettavaksi.

Taikina saa nousta voidelluissa vuuissa rauhassa 1 1/2 h ajan.


Kunnes sitten on aika siirtyä uuniin paistumaan kahdeksi tunniksi.

Valmiille leivälle reilusti voita päälle ja suuta kohti!

Tai sitten päällystä viipale itse savustamallasi lohella...


Koskas olette muuten viimeksi leiponeet?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, anna äänesi kuulua ja jätä kommentti!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.